perjantai 26. maaliskuuta 2021

Mekaniikan kolme peruslakia samaistettuna ajatuksen mekaniikkaan

Oheinen julkaisu kertoo Newtonin mekaniikan peruslaeista samaistettuna ajattelun mekaniikkaan. Tekstissä lainausmerkeissä olevat asiat ovat Newtonin peruslaeista, joiden lähde löytyy oheisen linkin takaa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Mekaniikan_peruslait

----------

MEKANIIKAN PERUSLAKI I on liikkeen jatkuvuuden laki.


"Kappale jatkaa tasaista suoraviivaista liikettä vakionopeudella tai pysyy levossa, jos siihen ei vaikuta ulkoisia voimia tai kokonaisvoima on 0."

Mihin meditaatio "pyrkii" on se, että kokonaisvoima olisi 0, jolloin ajatusliikettä ei olisi. Kun meditaatiolla ajatuksista on laskettu irti, alamme nähdä kirkkaammin, koska eri ajatukset erilaisien tunteidensa kera eivät reagoi enää toisiinsa luoden levotonta mieltä.

Kun ajattelemme ajatuksen, on siinä olemassa tehosteena tietty voima eli tunne. Neutraali tunnekin on tunne, siinä missä positiivinen ja negatiivinenkin. Tunteet toimivat spektrillä (https://fi.wikipedia.org/wiki/Spektri).

"Kappaleen liike on tasaista tai se on paikallaan, jos siihen vaikuttavien voimien summa on nolla."

Kun ajatus ei vaikuta herättävän meissä mitään tunteita, ovat siitä heränneet ajatusjohdannaiset ja itse ajatus tunne-energialtaan suhteessa siten, etteivät ne saa sellaista reaktiota tai muutosta aikaiseksi, että huomaisimme tämän.

Paljon tätä nykyä puhuttu "oma voima" ei ole sitä, että taistellaan asioita vastaan aiheuttaen ylitsevuotavia vastavoimia. Oma voima on sitä, että eletään harmoniassa vastavoimien suhteen dualistisen ymmärryksen kautta, jota jotkut kutsuvat rakkaudeksi, jotkut lähteeksi, Allahiksi, Jumalaksi tai miksi mielivätkään.

"Ulkopuolelta" ei löydy yhtään kappaletta, johon ei vaikuttaisi  jonkin toisen kappaleen voima, sillä kaikki kappaleet ovat yhteydessä toisiinsa. Esimerkiksi jos lasi on puoliksi tyhjä, on se silti puoliksi ilmaa täynnä. Ilma muodostuu taas omista kappaleistaan, joita olemme kollektiivisti nimenneet erilaisin kemiallisin merkein. Samoin siis kuin kappaleet, ovat kaikki ajatuksemmekin liitoksissa ja siten näissä ajatuksissa piilevät tunteet vaikuttavat toisiinsa. Kun siis luomme ajatuksen tietyllä tunteella, alkaa tähän ajatukseen vaikuttamaan kaikki sidoksissa olevat ajatukset ja ajatusjohdannaiset, sekä toisinpäin.

Jos koemme esimerkiksi ilon tunteen luomisen vaikeaksi, johtuu se siitä, että ne ajatukset joilla yritämme itsellemme iloa luoda, ovat sidoksissa toisiin ajatuksiin, joissa oleva tunne-energia on voimakkaampi kuin ajatus, jolla iloa yritämme luoda ja/tai itse ajatus jolla yritämme luoda iloa sisältää jo itsessään riittävän määrän vastustavaa tunne-energiaa, joka ei salli ilon tunteen syntyä.


MEKANIIKAN PERUSLAKI II, jossa kappaleeseen (ajatukseen) vaikuttava kokonaisvoima antaa sille sen kiihtyvyyden.


"..mitä suurempi on kappaleeseen kohdistuva voima, sitä suurempi on kiihtyvyys, jonka se kappaleelle aiheuttaa."

Eli mitä suurempi on ajatukseen kohdistuva tunne, sitä suurempi on sen vaikutus, joka ajatuksella tapahtuu.

Oli kappaleen suuruus mikä vain, mitä suurempi on kappaleeseen kohdistuva voima, sitä suurempi on kiihtyvyys, jonka se kappaleelle aiheuttaa.

Ajatus voi olla vaikka kuinka massiivinen tai pieni siinä olevien asioiden suhteen, esimerkiksi maailmanvalloitus kaikessa mittakaavassaan tai kiitollisuus pihakukista, mutta ajatuksessa oleva tunne-energia on se, joka määrittelee ajatuksen vaikutuksen.

"..voima ja kiihtyvyys ovat vektorisuureita, joilla on sekä suuruus, että suunta."

Tunteen voimakkuudella ja siitä syntyneellä vaikutuksella on suuruus ja suunta. Suuruus on yksinkertaisesti se kuinka suuri tunne on johonkin verrattuna ja suunta on se mihin ajatukseen tai "ulkoiseen" asiaan tunne kohdistuu.

"..kun kahteen erimassaiseen kappaleeseen vaikutetaan samalla voimalla, saa pienempimassainen kappale suuremman kiihtyvyyden."

Kun kahteen eri ajatukseen vaikutetaan tietyn tunne-energian omaavalla ajatuksella, on suurempi vaikutus siihen ajatukseen, jonka vastustava tunne-energia on vähäisempi. Näin vahvemmalla tunne-energialla on mahdollisuus kumota heikompi tunne-energia. Huomautettakoon, että esimerkiksi ilo ei ole vihaa voimakkaampi. Se kumpi on voimakkaampi riippuu täysin tunne-energian määrästä. Voit kyllä ohjelmoida itsesi iloisilla ajatuksilla niin, että subjektiivisesti ilo on sinulle vihaa voimakkaampi ja siten henkilökohtaisesti tosi.

Ihmisen on täysin mahdollista löytää reitti haluamiinsa tunteisiin, jos hän löytää itsellensä sopivimmat ajatukset, joiden kautta tämä alkaa tapahtua. Kun esimerkiksi ilon ajatuksia ruokkii, tulee jossain vaiheessa saavutettua kriittinen massa ja ilo alkaa kuin itsestään täyttämään sielua. Toisen iloiset ajatukset eivät ole välttämättä myös toiselle niitä, mutta tunne-energian ollessa sopivassa suhteessa, on mahdollista ikään kuin tartuttaa iloa toisiin. Sama tapahtuu esimerkiksi pelon, vihan ja itsevarmuuden tunteen kanssa. Voimme tietoisesti valita mitä tunteita tahdomme ruokkia. Työ on kuitenkin tehtävä ja sitä raskaampihan se alkuun on, mitä enemmän on ruokkinut vastakkaista tunne-energiaa ajattelullaan. (Tämä kaikki alkaa muistuttamaan aika paljon Star Wars elokuvista tuttua voimaa (force), jossa valintoja tekemällä mennään joko kohden pimeää tai valoisaa puolta :) )

Jos olemme täyttäneet itsemme negatiivisilla ajatuksilla, on kehomme tunne-energia sen mukainen. Tämä tunne-energia lopulta luo ympäristömme. Teemmehän valintoja ajatuksiemme seurauksina. Kun kuuntelemme sitä mikä meille on hyväksi, alamme automaattisesti täyttämään sieluamme positiivista energiaa kohden. Näin alamme myös säteillä tätä ajatusenergiaa toisiimme. Jos koemme vihaa, meillä on vihaisia ajatuksia. Jos koemme pelkoa, on meillä pelokkaita ajatuksia. Jos koemme iloa, on meillä iloisia ajatuksia, jne. Saatat tietää mitä on olla ollut rakastunut? Kuinka tuolloin säteilitkään iloa ja onnea. No se johtuu ajatuksistasi ja niihin lataamastasi tunne-energiasta, jotka aktivoituivat tiettyjen ajatusten ilmetessä, joihin päätit uskoa.


MEKANIIKAN PERUSLAKI III eli voiman ja vastavoiman laki.



"..jos kappaleeseen vaikuttaa toinen kappale jollain voimalla, niin samanaikaisesti kappaleen täytyy vaikuttaa toiseen kappaleeseen yhtä suurella, mutta suunnaltaan vastakkaisella voimalla. Esimerkiksi lautanen aiheuttaa pöytään voiman, ja pöytä aiheuttaa lautaseen yhtä suuren mutta vastakkaissuuntaisen voiman."

Nyt päästään mielenkiintoiselle alueelle :) . Se ajatus (ja tunne), jonka suuntaamme itsemme ulkopuolelle, tulee meille samalla vasteella takaisin. Se mitä ajattelet toisista ihmisistä ja asioista ja millaisia tunteita näihin ajatuksiin olet liittänyt, aiheuttaa sinun tunteesi. Toisin sanoen: kukaan toinen ihminen tai asia ei aiheuta sinun tunteitasi kuin sinä itse. Jos ajattelet ajatuksistasi positiivisesti tai negatiivisesti, saat sen mukaisen vasteen. Kun nyt ajattelet jotain tuttavaasi, on vain ajatuksiesi muodostama kuva hänestä läsnä. Voit täysin itse päättää mitä ajattelet hänestä. Saatat vain uskoa toisin, omilla ajatuksillasi.

Jos alitajuntamme on täynnä ajatuksia, joita olemme tiedostumattomasti luoneet, ei meistä tietenkään tunnu siltä, että olisimme ohjaksissa sen suhteen miten elämää koemme. Olisiko aika kääriä hihat ja alkaa työstämään omaa ajatusmaailmaa siihen suuntaan kuin sen haluamme olevan?



1 kommentti:

Solubiologiaa samaistettuna henkiseen kehitykseen

"Kaikki elolliset koostuvat soluista. Pieniä (soluja) ei voi nähdä paljaalla silmällä." Solu on kuin ihminen tai ihmisen sielu. &q...